![]() |
|
Rate - Printable Version +- Ronit.GAMES (https://forum.ronit.games) +-- Forum: RonEngine Support / Wsparcie dla RonEngine (https://forum.ronit.games/forumdisplay.php?fid=18) +--- Forum: Others / Inne (https://forum.ronit.games/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: Rate (/showthread.php?tid=706) |
Rate - Akurat - 11-02-2012 Jestem zainteresowany wykupieniem opcji "Orange", lecz nasuwa sie jedno pytanie: Wasza oferta skierowana jest dla OTS 100x~ (glownie chodzi o moby), mam rozumiec, ze konfiguracja OTS pod low rate nalezy do obowiazku klienta (zmniejszanie sily mobow, dostep do broni od mniejszego poziomu etc)? RE: Rate - karan - 11-02-2012 ~~ zły dział, przenoszę ~~ Template serwerów jest przygotowana pod różny exp, chodź najlepiej pasuje pod x100 tak jak zauważyłeś. Dostosowanie go exp rate x2 - x5 należy indywidualnie do klienta. Myślę natomiast że jeśli odpalisz go bez zmian z takim niskim rate to gracze nie będą mieli problemów z znalezieniem dla siebie expowisk bo jest ich naprawdę sporo. RE: Rate - Akurat - 11-02-2012 (11-02-2012, 11:12 AM)karan Wrote: Myślę natomiast że jeśli odpalisz go bez zmian z takim niskim rate to gracze nie będą mieli problemów z znalezieniem dla siebie expowisk bo jest ich naprawdę sporo. Zabawa polega na tym, ze itemy sa dostepne od 400+~ lvl's. Na pewno istnieje mozliwosc podmiany mobow etc na "normalne". Pytanie tylko czy nie bedzie bledow gdy podmienie pliki monsters. RE: Rate - karan - 11-02-2012 Będą na pewno jeśli chodzi o looktype i id ciał. Lepiej edytować items.xml i zmniejszyć levele wymagane dla broni niż edytować moby, czyż nie? RE: Rate - Akurat - 11-02-2012 (11-02-2012, 02:26 PM)karan Wrote: Będą na pewno jeśli chodzi o looktype i id ciał. Tylko, ze wiekszosc mobow zadaje obrazenia po 5k hp, nie nadaja sie do wykorzystania przy serverze z rate np 10-20x. Chcialbym miec mozliwosc przywrocenia mobow do "oryginalnej" wersji. Z wiadomego wzgledu edycja odpada. RE: Rate - karan - 11-02-2012 Tak jak mówię, będzie to ciężka sprawa z powodu innych looktype i id na naszych dat/spr. RE: Rate - Akurat - 11-02-2012 Czyli mam rozumiec, ze jesli bede chcial przywrocic moby do tych z "clipsoftu" to bede musial zrezygnowac z opcji clienta Ronit? Mam nadzieje, ze istnieje mozliwosc uzywania standardowego clienta. Prosilbym o zobrazowanie "ja to wyglada". RE: Rate - karan - 11-02-2012 Nie, nie. Wygląda to trochę inaczej. Nasze dat/spr używane przez serwer i klienta mają np looktype o wartości 100 to ( owieczka ) a ciało id:1100 Moby potworów z cipsoftu mają inne looktype i id. ( U nich np looktype 100 to Orc ) Dlatego też jeśli podmienisz te moby to owca będzie Orkiem a jej ciało np mieczem. Każdy klient będzie działał o ile podmienisz do niego nasz dat/spr. Są dwie opcje, edycja dat/spr aby odpowiadał cipsoftowemu ( co może być niemożliwe do zrobienia ) I edycja własnie tych mobów do naszego dat spr. Bardzo czasochłonna praca, plus fakt że niektóre wartości jak szansy lootu itd mogą nie pasować do ronengine. Skontaktuj się z Kubą i poproś o możliwość wykorzystania mobów z ronots. RE: Rate - Akurat - 11-02-2012 Prosilbym o kontakt via GG/IRC. |